Home Crna kronika NOVI UDARAC HDZ-U: USKOK ‘češlja’ ‘čik pogodi’ gradonačelnicu!

NOVI UDARAC HDZ-U: USKOK ‘češlja’ ‘čik pogodi’ gradonačelnicu!

391
foto: Tris
0 Shares

Uskokovi istražitelji posjetili su gradonačelnicu Rimac, a iz gradskih prostorija iznose se hrpe materijala.

Burno je ovih dana u Kninu, ali ovoga puta ne radi se o turbofolk fešti koja je tamošnje HDZ-ovce lansirala u ‘zvijezde’. Naime, kako doznajemo, Uskokovi istražitelji posjetili su kninsku gradonačelnicu, HDZ-ovu Josipu Rimac. Prostorije grada i ured gradonačelnice od utorka ujutro češljaju istražitelji.

Da je u gradu zavladala panika svjedoči i izvor blizak gradonačelnici, a da se u gradskim prostorijama nešto zbiva potvrđuju i brojni Kninjani s kojima smo kontaktirali. Uskokovi istražitelji provjeravaju gradsku dokumentaciju, a iz gradskih prostorija iznose se hrpe materijala. Javnosti još nisu poznati razlozi ovako žustre akcije, ali napetost u Kninu potvrđuje i činjenica da nitko od lokalnih HDZ-ovaca ne odgovara na naše uporne pozive. I od gradonačelnice Rimac pokušali smo doznati što se zbiva u njenome gradu, slučajno ili ne, mlada gradonačelnica već danima je nedostupna.

No, dostupni podaci govore o tome da ju je Državnom odvjetništvu prijavio poduzetnik Ivica Barišić radi zloporabe položaja i ovlasti čime je njegovom poslovanju nanesena šteta. Naime, on je obrtnik koji se bavi aluminijskim stolarijama, a posao kojim se bavi ne može razvijati zbog neriješenih imovinskih odnosa. Njegova tvrtka Metal-Knin zajedno sa Stolarijom Lapčić kupila je parcelu u Preparandiji. Međutim, neravnomjernom raspodjelom imovine, koju je vodila HDZ-ovka, veći dio parcele pripao je Stolariji Lapčić, inače kućnom majstoru Grada. Lokalni mediji gradonačelnicu vezuju uza sumnjive poslove s gradskim prostorima kao i za poslove koje su, zahvaljujući gradonačelnici, podobivali istaknuti članovi Hvidre.

U svojim mandatima Rimac je, tvrde njeni sugrađani, vladala raskošno. Ona je Bog i batina. Prije no što je postala gradonačelnicom bila je na čelu lokalnog Crvenog križa, a na tom mjestu zamijenila ju je sestra. Drugu sestru, kako se pisalo svojevremeno, preko Ante Despota i Ivana Mravka, bivših šefova HEP-a optuženih za pronevjeru, pokušala je promaknuti za voditeljicu Hidroelektrane Golubić.

U njenom mandatu Knin je pod palicom Darka Milinovića dobio Opću bolnicu odvajanjem od šibenske. Time je Šibensko-kninska županija postala jedna od rijetkih u zemlji s dvije opće bolnice, a sve bi to bilo idealno da ista danas ne posluje s gomilom dugova i bez adekvatnog osoblja. Ovom igricom Milinović je pokušao pridobiti njenu potporu na unutarstranačkim izborima, ali mlada gradonačelnica odigrala je mudro te se priklonila Tomislavu Karamarku.

U skladu sa svojim godinama lijepa gradonačelnica voli i zabavu. O tome svjedoči i video kojega je Dnevno.hr ekskluzivno objavio, a na kojem je vidljivo kako uz folk-hitove napucane pevaljke kao na derneku u Požarevcu, okida na stihove pjesmuljka ‘Čik, čik pogodi’. A kako i ne bi okidala kada je pobjedom postala jača no ikad. Trijumfirala je višestruko – osvojila je treći mandat, a Karamarko je postavlja u Predsjedništvo stranke čime postaje najmoćnija HDZ-ovka u srednjoj Dalmaciji.

Njena politička putanja nije uvijek išla glatko. Iako je veliku potporu uživala od bivšeg premijera Ive Sanadera s kojim se rado, uz tepušenja sastajala, leđa joj okreće Jadranka Kosor. Žena je ženi najveći neprijatelj, kažu stari, a Kosor mladu gradonačelnicu nije mogla smisliti, a kamo li vidjeti. Stoga je bila izopćena iz stranačkih strategija. Rimac se bivšoj premijerki zamjerila još dok je bila ministrica branitelja jer je nije doživljavala, a kap koja je prelila čašu jest jedan ručak.

Naime, prilikom jedne gradske proslave na kojoj su sudjelovali Milan Bandić i Jadranka Kosor gradonačelnica je za ručak, umjesto stranačke kolegice, izabrala muško društvo. Stoga je nakon Sanaderove moći udarila Rimac u političke ambicije, a koliko je udarac bio snažan govori i činjenica da se njeno ime nije našlo na listi kandidata HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici. U život, onaj politički vraća je Karamarko. On ju je snažno prigrlio i uvrstio u svoj najbliži tim te joj omogućio da ostvari svoje političke snove i ambicije. No, hoće li joj to nakon ovih Uskokovih istraga i uspjeti pokazati će vrijeme.

U svakom slučaju nad Karamarkov HDZ ovakvim i sličnim istragama, nadvija se crni oblak, piše o najnovijim događanjima u hrvatskom kraljevskom gradu portal dnevno.hr.

 

0 Shares