Home Ad Održana početna konferencija projekta “Znanje je ključ”

Održana početna konferencija projekta “Znanje je ključ”

20
SHARE

Održana je početna konferencija projekta “Znanje je ključ”, koji je namijenjen nezaposlenim ženama s područja grada Knina. Radi se o besplatnoj edukaciji za poslove njegovateljice odnosno dadilje.

Projekt je namijenjen nezaposlenim ženama, a o njegovim ciljevima na konferenciji je govorila voditeljica projekta Marijana Mijat, koja je istaknula da će se ovim programom 25 žena osposobiti za poslove njegovateljice i dadilje. Radi se o deficitarnim zanimanjima, zato je jedan od ciljeva edukacije osposobljavanje korisnica za potrebna znanja i vještine, što bi im omogućilo zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla u gradu Kninu, a samim time smanjilo bi se i iseljavanje iz grada.

Predsjednica udruge Europski edukacijski forum Dinka Krčelić  dodala je da će korisnice projekta steći i dodatna znanja i vještine jer se u okviru projekta provode i radionice mekih vještina, jačanja motivacije i samopouzdanja te razvoja korisnih znanja traženih na tržištu rada i u svijetu poduzetništva.

Nositelju i partneru projekta “Znanje je ključ” sada predstoji okupljanje korisnika ciljane skupine, nakon čega kreće edukacija i druge popratne aktivnosti. U Europskom edukacijskom forumu smatraju da će provedba ovog projekta pomoći ne samo sudionicima, već i projektnom partneru Pučkom otvorenom učilištu, gradu Kninu i Županiji.

Nositelj projekta je Europski Edukacijski forum iz Zagreba, a partner je kninsko Pučko otvoreno učilište. Vrijednost projekta je 1.045.222,99 kuna i traje 18 mjeseci.

Detalje o projektu pročitajte ovdje.

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin u utorak, 18. veljače 2020. u 12,30 sati održat će se radionica o osposobljavanju i edukacijama za sve zainteresirane, a planirani početak je u ponedjeljak, 24. veljače 2020. Nastava od 500 školskih sati će se provoditi od ponedjeljka do četvrtka.

Više o EU fondovima na: https://strukturnifondovi.hr; www.esf.hr

Više informacija i prijave:

EUROPSKI EDUKACIJSKI FORUM

Marijana Mijat, voditeljica projekta
marijana.mijat@zg.t-com.hr

Ante Čavlina, asistent voditeljice projekta
ante.cavlina@gmail.com 
M 098 9237 982

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KNIN
4.gardijske brigade 11., Knin
Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h
www.pou-knin.hr

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Europskog edukacijskog foruma.

Sponzorirani članak