Home Aktualno Održana početna konferencija projekta “Čarobni svijet”

Održana početna konferencija projekta “Čarobni svijet”

512
113 Shares

Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet” jučer je u dvorani Studentskoga doma Fra Lujo Marun u Kninu organizirala početnu konferenciju  i predstavila istoimeni projekt na kojem im se kao projektni partner pridružio Centar za socijalnu skrb Knin. Projekt „Čarobni svijet“, čija je vrijednost 736 295.28 kuna, u potpunosti financira Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na početnoj konferenciji, sudionici su imali priliku saznati više o projektu kroz opis ciljeva, aktivnosti i očekivanih rezultata. Kroz opći cilj poboljšanja javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života djece i podrška roditeljima na putu odrastanja njihove djece u projektu će sudjelovati 35 djece u dobi od 6 do 14 godina i 10 stručnjaka koji će raditi s djecom. 

U sklopu Projekta s djecom će se provoditi radionice jačanja samopouzdanja, stvaranja pozitivne slike o sebi, prepoznavanja svojih snaga i povjerenja u iste te radionice pomoći u učenju iz triju nastavnih predmeta (Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika). Također, predviđeno je i održavanje edukacija i savjetovanja s roditeljima o temama vezanima za odgoj djece kako bi se i njima pružila dodatna izvaninstitucionalna podrška u odgoju njihove djece. U okviru Projekta održavat će se konferencije i okrugli stolovi kojima će se dodatno promovirati izvaninstitucijske usluge i sadržaji kako bi porasla kvaliteta života djece i podrška roditeljima. Dodatno će se educirati i stručnjaci koji će provoditi radionice za djecu i mlade.

Za stručnjake je predviđeno putovanjem u Italiju gdje će se upoznati s funkcioniranjem i djelovanjem centra za mlade, a samo osnivanje Centra za mlade u Kninu je i konačni cilj projekta „Čarobni svijet“.

KONTAKT ZA VIŠE INFORMACIJA:

Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet”
Meštrovićeva 21
22300 Knin
OIB: 93594151920
www.carobnisvijet.hr
Anita Ercegovac, predsjednica
Mobitel: 0917878411
E-mail: carobnisvijet7@gmail.com

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Sadržaj članka isključiva je odgovornost udruge “Čarobni svijet”

Sponzorirani članak

113 Shares