Home Hrvatska Ovo više nije normalno: Što je to Mamić napravio?

Ovo više nije normalno: Što je to Mamić napravio?

302
0 Shares

Zdravko Mamić u petak je na presici još jednom pokazao da je apsolutni vladar hrvatskog nogometa, pa i više od toga. Maksimirski šerif je samovoljno ukinuo ‘vaučerizaciju’ na maksimirskom stadionu za nedjeljni derbi Dinama i Hajduka, a ta je odluka naljutila čak i ljude u njegovom HNS-u.

Mamićeva odluka izazvala je kritike sa svih strana. Osudio ju je resorni ministar Željko Jovanović, dojučer razjedinjenji navijači svih boja i zastava, a sada i sam HNS, u kojem gazda Dinama vedri i oblači već godinama. Mamić je tom odlukom pokazao da ne poštuje pravila ni propise HNS-a, MUP-a kao ni Ministarstva Znanosti prosvjete i sporta.
Torcida je priču sažela u jednu rečenicu, ‘Mamić je odluku donio, Mamić je odluku privremeno poništio’, a koliko su odnosi u našem nogometu nenormalni najbolje pokazuje priopćenje HNS-a, koje prenosimo u cijelosti.

“Hrvatski nogometni savez iznenađen je ishitrenom odlukom GNK Dinama kao organizatora utakmice visokog rizika o neprimjeni mjera vezanih za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača.

HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.

HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima.
Ovim putem pozivamo i sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu. Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini”, zaključuje se u priopćenju koje uopće nije potpisano.

Po svemu sudeći, Mamić kao i svaki veći ili manji diktator, politički sam presuđuje sebi, polako ali sigurno. Ova odluka konačni je dokaz kako funkcioniraju stvari u hrvatskom nogometu, a javnosti ga je podastrla glavna tragična figura, na vlastitoj presici.

izvor

0 Shares