Home Aktualno Pogledajte kako šef mladeži HDZ-a prijeti ravnatelju: ‘Rekli su da će me...

Pogledajte kako šef mladeži HDZ-a prijeti ravnatelju: ‘Rekli su da će me baciti s tvrđave’

1897
0 Shares

Tijekom sjednice vijeća u Kninu, HDZ-ov vijećnik Ante Dujić uputio je karakterističnu gestu prema ravnatelju Kninskog muzeja. Snimljen je. Javili smo mu se, ali nije baš bio raspoložen – javljaju iz 24sata.

Sjednice gradskih vijeća nekad znaju biti uzavrele. Vijećnici debatiraju, glasaju i svađaju se, a nekad, kao što se vidi iz snimke u ovom članku, prilično jasno gestikuliraju svoje stavove. 

Jučer se tako održala sjednica vijeća Grada Knina, a na snimci koju nam je ustupio portal Feral News smo uhvatili zanimljiv trenutak. Možete vidjeti kako HDZ-ov vijećnik Ante Dujić zatvara jednu ruku u šaku i njom udara u otvoreni dlan, prikazajući karakterističnu gestu koja se kolokvijalno može protumačiti kao prijetnju batinama.

Gestu je uputio svom imenjaku, Anti Šimiću, vršitelju dužnosti ravnatelja Kninskog muzeja, tijekom njegovog izlaganja o financijskom izvješću. 

Raniji sukob

Šimić već odavno ima povijest s lokalnim HDZ-om. Prije nekoliko mjeseci, tijekom predizborne debate, pod utjecajem alkohola, verbalno se sukobio s predstavnicima HDZ-a u prostoru Galerije muzeja.

HDZ-ovci su tada tvrdili da je Šimić fizički nasrnuo na njih, ali policija je opovrgnula njihove navode. Izvijestili su da je Šimić uistinu alkoholiziran remetio javni red i mir na kninskoj tvrđavi, ali nije bilo nikakvog fizičkog napada.

Prema Šimiću, HDZ-ovci su mu navodno ranije prijetili bacanjem s tvrđave, što je i isprovociralo njegov tadašnji verbalni ispad. Kako doznajemo, na spornom sučeljavanju u svibnju prisustvovao je i Dujić, sadašnji HDZ-ov vijećnik.

Ali, vratimo se na aktualne događaje. Tijekom izlaganja Šimića, vijećnik Ante Dujić, koji je ujedno predsjednik mladeži kninskog HDZ-a i kandidat za zamjenika predsjednika gradske organizacije stranke, pokazao mu je gestu sa sklopljenom šakom. 

Šimić primjećuje gestu i pita ga što je to pokazao. 

– Prijetite li mi to ovdje? Jeste li vidjeli što mi je pokazao? – govori Šimić i pita predsjednika i ostale vijećnike jesu li primijetili gestu. Predsjednik vijeća umoljava okupljene da se smire tenzije.

Prijetnja bacanjem s tvrđave

Javili smo se Šimiću i zamolili ga za komentar.

– Podnosio sam financijsko izvješće gradskom vijeću u ime kolege ravnatelja koji je vodio Muzej prošle godine, a ja sam vršitelj dužnosti od 1. veljače ove godine – rekao nam je.

Dodaje da je primijetio Dujićevu gestu.

– Ne bih ulazio u to zašto mi je to pokazao, postoje očito neki animoziteti. Imao sam s njim verbalnih sukoba i prije, ali nikad da bih fizički pokušao nasrnuti i sugerirati fizičku prijetnju. Što se tiče onog verbalnog sukoba prije izbora, pokušali su tada moj verbalni sukob provući kao fizički. Nikakvog fizičkog sukoba nije bilo, a to se dogodilo jer su mi pojedinci svibnju prijetili da će me baciti s tvrđave. Javno sam im ušao na sučeljavanje da kažu koga će to baciti. Ja sam im rak-rana jer ne prihvaćam kako kninski HDZ napreduje. Uostalom, znate kako je prije bilo u Kninu – opisuje nam Šimić.

“Pod utjecajem iskusnijih lisaca”

Kako kaže, neće prijaviti Dujića.

– Gledajte, verbalno se mogu sukobiti s bilo kim, možemo se ne voljeti, ali bilo kakav pokušaj fizičkog napada ili prijetnje fizičkim napadom, za mene je neprihvatljiv. Neću ga prijaviti, dečko je malo nabrijan i očito pod utjecajem iskusnijih lisaca – rekao nam je Ante Šimić. 

Javili smo se i Anti Dujiću, obavijestili ga da smo pogledali snimku i zamolili ga za komentar takve geste koju je pokazao prema Šimiću.

– Ovako, ja nemam nikakav komentar na to, na to što ste rekli. Jesam, predsjednik sam mladeži i kandidirao sam se za potpredsjednika gradske organizacije. Rekao sam vam da nemam komentara na to vaše izlaganje – kazao nam je Dujić, očito nezainteresiran za daljnje objašnjavanje.

24sata

0 Shares