Home Aktualno POSTOJI LI U KNINU JAVNA RASVJETA?

POSTOJI LI U KNINU JAVNA RASVJETA?

15896
0 Shares

IMAG1245

 Javna rasvjeta trebala bi osigurati sigurno kretanje i udoban osjećaj pješaka i vozila na prometnicama te sigurnu i ugodnu atmosferu na trgovima i javnim prostorima. 

 Nakon višednevnog noćnog istraživanja rada javne rasvjete grada Knina, zaključujemo kako je sigurnost kretanja pješaka ozbiljno narušena na 70-80% prometnica u samom gradu.

 

Mračne , jezive, raskopane  i sablasne ulice odličan su pokazatelj brige gradske uprave o stanovnicima ovog grada. Iz mraka vas vrebaju brojni gladni psi-lutalice a poludivlje mačke koje iskaču iz kontejnera ne treba niti spominjati.

 Nadasve je poražavajuća činjenica po kojoj  je razvidno da se  iz gradskog proračuna za održavanje javne rasvjete SVAKE GODINE planira i utroši u prosjeku oko 100 tisuća kuna !

  Kninske ulice razlikuju se samo po više nijansi mraka, a jedino pitanje koje nam se logički nameće je –  na što je taj novac zapravo utrošen!?

 Pregledamo li slike ulica Londona iz vremena Jacka Trbosjeka, davne 1888 godine,  vidjeti ćemo da su daleko bolje osvjetljene negoli kninske ulice 2013.godine !  

 No, s obzirom da gradsko poglavarstvo i turistička zajednica uživaju u promociji Knina kao grada kraljeva, vitezova i srednjeg vijeka, možda nas uistinu žele vratiti u to mračno doba?  Ako je to cilj, priznajemo, ostvarili su vrlo realističan „povratak u prošlost“.

 Grad Knin očito nema novaca niti za zamjenu brojnih pregorjelih žarulja, ili žarulja koje po cijelu noć malo rade – malo ne rade.

 Ili je Grad pak dužan HEP-u , te su zajedničko rješenje pronašli u “ratnom” zamračivanju  grada.

Sa druge strane, određeni, rekli bi čak IZABRANI dijelovi grada, pojedine ulice, pa čak i nečija kućna dvorišta obasjani su javnom rasvjetom poput kninskog “Betlehema”.

0 Shares