Home Aktualno POTKONJE: “Nemamo prava na kante za smeće, a kontejner nam stoji prekrcan...

POTKONJE: “Nemamo prava na kante za smeće, a kontejner nam stoji prekrcan danima”

315
SHARE

Kako nam komentira čitatelj iz Potkonja, kontejner je danima prekrcan a stanovnici nemaju pravo na kante za smeće:

“Zeleni otok” u ulici sv. Ante, Potkonje već danima stoji ovakav, a danas je srijeda?!? Prava na kante za smeće nemamo, jer se kamioni ne mogu na privatnom zemljištu okretati. Bitno da su računi skočili, a usluge NEMA! U mjestu postoje još dva kontejnera situacija je slična, a nekad možda još i gora.

Prošli mjesec došla je obavijest kojim će svako kućanstvo dobiti vreće za razvrstavanje, ali što će nam vreće kad nema kanti? Objašnjenje djelatnika je kako u zaseocima nema javne površine i kako zbog toga ne mogu s vozilom dolaziti i odvoziti ih. Na stranu to, što svaki zaseok ima “guvno” (proširenje) na kojem se bez problema okreću kamioni i sl.

Ako je pravilo već takvo da se ne mogu okretati na privatnim površinama, tada bi logično bilo da se kamion ostavi na javnoj površini i pješke pokupe kante, a ne da se dobije objašnjenje koje smo dobili.

Sramotno je da su računi povećani i uredno se plaćaju, a prava na uslugu nemamo. Uz sve to, objašnjenje jednog djelatnika “Čistoće i zelenila d.o.o.”, je kako je to svejedno za “ekološki osvještenije osobe”.

Na kraju krajeva ako mi Potkonjci nismo “ekološki osviješteni” onda bi bar mogli redovno isprazniti kontejnere, objašnjava nam čitatelj.