Home Lokalne Predao se bankar koji je iz Vrlike nestao s 11 milijuna kuna

Predao se bankar koji je iz Vrlike nestao s 11 milijuna kuna

752
16 Shares

KAKO su nam potvrdili u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, policiji se predala osoba koja se dovodi u vezu s nestankom 11 milijuna kuna iz OTP banke u Vrlici, javlja index.hr

Podsjetimo, radi se o odbjeglom bankaru koji je iz poslovnice OTP banke nestao s više od 11 millijuna kuna. On se jutros predao policiji.

“Jutros je u policiju pristupio muškarac koji se dovodi u vezi s prijavom vezano uz jednu poslovnicu banke na području Vrlike. U službenim je prostorijama u tijeku je kriminalističko istraživanje”, odgovorili su nam na upit iz policije.

Srđan Djaković bio je dugogodišnji šef vrličke poslovnice banke – prvo Splitske, a potom OTP.

Podsjetimo, Srđan Djaković bio je cijenjeni pripadnik zajednice koju je napustio s tuđih 11 milijuna i otišao u nepoznato. 

Index razgovarao s njegovim prijateljem

Nekoliko dana nakon što je Srđan Djaković pobjegao s 11 milijuna kuna iz sefa, razgovarali smo s njegovim prijateljem Nikolom Blaževićem. Blažević je bio predsjednik lokalnog Kinološkog društva u četiri mandata dok je Djaković bio dopredsjednik. Blažević za odbjeglog prijatelja ima samo riječi hvale.

“Ma to je najbolji čovik, specijalac, boga ti”, tvrdi naš sugovornik. Poslali smo upit Ministarstvu obrane o ratnom putu Srđana Đakovića, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

“Jesmo, dobri smo bili, lovci, bili skupa u ratu, cili rat smo bili skupa, u kinologiji je bio dobar. To šta se dogodilo… šta ja znam, meni je ža tako da mi je teško bilo šta reć. Bio je krasan, volio je ljude, prijatelje, a šta se tu dogodilo ne znam ti stvarno”, priča Blažević pa otkriva da je sa Srđanom sjedio na piću prošlog četvrtka i baš se niti iz jednog djelića njihova druženja nije dalo naslutiti što će se dogoditi. Prema Blaževićevim riječima, Srđan Djaković nije pričao čak ni što planira nakon najavljenog zatvaranja poslovnice u Vrlici.

“Sve je bilo normalno”

“Ništa nije govorio o tome, nit sam ga ja htio gnjavit, niti me to interesiralo. Sve je bilo normalno”, prepričao nam je Blažević posljednji susret s trenutno medijski najatraktivnijim bjeguncem.

U međuvremenu, čuli smo da je Srđan bio blizak HDZ-u. Jure Plazonić, vrlički gradonačelnik i šef tamošnjeg HDZ-a, rezolutno nam je zanijekao da je Srđan bio član stranke, a nas je zanimalo što veli Blažević, je li njegov prijatelj bio HDZ-ovac.

“Stvarno ti to ne znam. On ti je malo po tom pitanju ka i ja… jer to ti je veliki lopovluk, kriminal pa nismo mi baš po tom pitanju nikad komentirali”, govori Blažević.

index.hr

16 Shares