Home Crna kronika Predsjednik udruge Eko-Dinara iz Kijeva (48) osumnjičen za prevaru u gospodarskom poslovanju

Predsjednik udruge Eko-Dinara iz Kijeva (48) osumnjičen za prevaru u gospodarskom poslovanju

1983
0 Shares

Nekad poznatog člana županijskog HDZ-a, koji se kasnije politički aktivirao u HSS-u, 48-godišnjaka iz Knina, policija sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene i poslovne isprave, na štetu države.

U Policijskoj postaji Knin  dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Knina osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, doznajemo od nadležnih službi.

S namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi,osumnjičeni je kao predsjednik i odgovorna osoba u Udruzi za zaštitu prirode Eko – Dinara sa sjedištem u Kijevu,od veljače 2009. g. do ožujka 2010. godine, nenamjenski utrošio ostvarenu potporu za obnovu objekta na planini Dinara u iznosu od 30 000 kuna. 

Kako bi opravdao trošak, Ministarstvu turizma dostavio je fotodokumentaciju drugog objekta kao i krivotvoreni ugovor zaključen s tvrtkom za izvođenje radova i račun o obavljenim radovima.  

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu. Feral news doznaje kako je osumnjičeni M.Čavka, HSS, koji je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat HSS-a za gradonačelnika grada Knina.

Kninjani se mogu prisjetiti dijelova njihovog programa i predizbornih obećanja:

  1. Čavka-MarinkoJedan od opravdanih zahtjeva građana ovog grada jest profesionalna, učinkovita, uslužna, uljudna i nepodmitljiva gradska uprava. Gradsku upravu osloboditi birokrata činovnika i svih drugih kojih bilo radno, bilo pasivno onemogućuju učinkovitu gradsku upravu. Mlade obrazovane stručnjake zaposliti u gradsku upravu i institucije neopterećene navikama neprofesionalnosti, neuslužnosti, neuljudnosti, birokratizma i podmitljivosti i to održavati beskompromisnom primjenom načela osobne odgovornosti. Gradsku upravu opskrbiti suvremenim tehničkim pomagalima, te poboljšati materijalni standard uposlenika uprave kako ne bi bili lak plijen mitu i korupciji. Uspostava moderne gradske uprave u svim sferama gradkog ustroja dovest će do iskoraka u odnosu na druge gradove i općine za kojima sada zaostajemo. Profesionalna i moderno ustrojena gradska uprava koja će biti servis građana dovest će do bržeg ostvarenja investicija u infrastukturi i gospodarstvu. Takav ustroj gradske uprave dovest će ovaj grad u kojem su se dogodile najveće stvari u Domovinskom ratu i koja je najbogatiji prirodnim ljepotama i do toga da postane gospodarski najjači. Moderna gradska uprava prvi je korak ka ostvarenju ovog programa i Hrvatska seljačka stranka spremna je s građanima ovaj grad izgraditi tu toliku potrebnu modernu i učinkovitu gradsku upravu.

Feral news

0 Shares