Home Lifestyle Prirodna i lijepa u svakom slučaju

Prirodna i lijepa u svakom slučaju

490
0 Shares

Prirodno je uvijek bilo najljepše, naravno. Ali žena se ipak nekada treba osjećati sigurnije u sebe, i biti samouvjerena. Malo šminke (lijepo nanesene) će učiniti svaku ženu zavodljivijom i privlačnijom. Mane na licu se mogu lako prekriti i učiniti ga ljepšim te istaknuti posebne dijelove. Dio po dio ćemo proći, i u koracima pojasniti kako popraviti neke mane.

1. Lice i njegova zaštita

Ako imate neke nesavršenosti na koži lica, najbolje ga je prekriti toniranom kremom u odgovarajućoj boji ili BB kremom koja će ublažiti te naznake. BB krema je svojevrsna kombinacija hidratantne kreme, zaštite od sunca, umirujućih sastojaka i tonirane kreme. One osim prekrivanja imaju zaštitna i regenerativna svojstva. Kombinacija su regenerativne, hidratantne kreme, baze i pudera. Puder, sam po sebi i nije toliko dobar jer isušuje lice.

Boju rumenila koje vam najbolje pristaje ćete vidjeti tako što se uštipnete par puta za obraze i boja vašeg prirodnog rumenila je nijansu svjetlija od one koju trebate koristiti.

Essence-Spring-2013-All-In-One-BB-Cream
2. Oči
Oči ćete najbolje istaknuti sa laganim crnim sjenilom koji ide preko tanko nacrtanog eye-linera. To će ga učiniti, na prvi pogled matiranim i lakše ćete ga uobličiti. Crna olovka na donjem kapku će učiniti da oči izgledaju manje, dok će ih bijela olovka za oči osvježiti i prividno povećati.

Umjetne trepavice nisu uvijek dobar izbor, ali ako ih već želite stavljati nemojte ih samo nabacati. Npr, ako želite da vam oći izgledaju zavodljivije, veće trepavice stavite na sami kraj kapka i prema unutrašnjosti ih samo smanjujte. No, ako pak želite da vam oči izgledaju veće, počnite od malih trepavica koje će se u sredini povećati i opet na kraju smanjiti.

kako-staviti-umjetne-trepavice-8366-405x270-201203221133 images

3. Usne
Usne trebate prilagoditi izgledu ostatka lica. Ako npr, imate dramatični smokey-eye look, najbolje će vam pristajati tzv. ”ledene usne”. To je jednostavno prozirno sjajilo preko korektora na usnama. Usne izgledaju punije i veće. Dobro će pristajati i lagani narančasti ruž. Najveći poklonik tog looka je- Kim Kardashian.
U slučaju da ste samo lagano naglasili oči, usne crvene ili boje trule višnje će savršeno pristajati. Rozi ruž sve više podsjeća na dječju igru pa je ”izbačen” iz naših koferčića. Naravno, prije stavljanja ruža je najbolje lagano obrubiti usne olovkom odgovarajuće boje.

lips

4. Obrve
Za neke žene najvažnije- kako lijepo popuniti obrve?!
Tankim, ukošenim kistom i sjenilom za oči boje obrva. Olovke su postale premasne i više nisu u uporabi jer izgledaju ”pre umjetno”. Sa tankim kistom treba lagano obrubiti i napraviti željeni oblik obrve, te lagano popuniti. Nipošto pretjerati u boji ili u količini sjene.
BambooAngledEyeLinerBrush
Evo, ovo su samo neke glavne stvarčice, osnove šminkanja koje mnogo djevojke još ne znaju. Kao i na kraju svakog teksta, opet dolazi moj današnji savjet. Djevojke, manje je više- držite se toga!

 

Autor:  Feral, K.M.

0 Shares