Home Aktualno Robert Marić: Mrnjavac i ja nastavljamo suradnju na izgradnji stranke u jednu...

Robert Marić: Mrnjavac i ja nastavljamo suradnju na izgradnji stranke u jednu kvalitetnu i jaku organizaciju

401
0 Shares

Drage stranačke prijateljice i prijatelji, u nedjelju su završili još jedni unutarstranački izbori u kojima je izabrano novo vodstvo kninske gradske organizacije HDZ-a. Ono što služi na ponos je svakako jedna fer i korektna politička utakmica u kojoj nije bilo nikakvih “niskih udaraca” i gdje su sve snage i jednog i drugog tima, odnosno kandidata, dale maksimalnu energiju da se izlobira i izvuče na biralište što veći broj članova HDZ-a.

S obzirom na priličnu političku letargiju članstva koja je bila vidljiva i na slaboj izlaznosti na nedavnim izbornim skupštinama temeljnih ogranaka, kao i na neprofiltriranu bazu članstva u kojoj se vodi veliki broj članova koji nisu više u Kninu, na nedjeljnim izborima je na biralište izašao sasvim solidan broj birača.

Zadovoljstvo mi je konstatirati da su birači ipak prednost dali kompletnijem kandidatu s profiliranim programom i vizijom nove izgradnje stranke koja je svakako nužna nakon već drugog gubitka lokalnih izbora. Izborom troje potpredsjednika gradske organizacije birači su također poručili da žele imati predstavnika koji je svojevrstan temelj opstojnosti HDZ-a na ovim prostorima, a to je svakako osoba iz braniteljske populacije, dok su istovremeno poručili da je došlo vrijeme za afirmaciju mladih i stručnih ljudi jer stranka svoju budućnost može graditi samo kroz mlade i obrazovane ljude od kojih će se neki vremenom profilirati i za kandidature za najviše dužnosti.

Kako je temeljna misao mojeg političkog programa potpuna revitalizacija gradske organizacije, težište želim dati jačanju rada i organizacije temeljnih ogranaka, kao i ponovnoj aktualizaciji projekata s kninske sjednice Vlade RH od ljeta 2017.g.

Zadnje tri godine mojeg političkog djelovanja najviše je obilježilo iznalaženje mirnih rješenja za vrlo zamršene odnose unutar gradske organizacije, pa je odluka većine birača da se meni da povjerenje za vođenje kninskog HDZ-a najbolja potvrda da sam na dobrom političkom putu. Sada je potpuno jasno da članovi iskreno žele da se stranka konsolidira i da se s novim uključivim politikama, vrednovanjem stručnosti i sposobnosti, odbacivanjem bilo kakvog oblika klijentelizma i nepotizma, ponudom rješenja i projekata ispred ispraznog kritiziranja, stranka može postaviti na najviše mjesto političke konkurentnosti u našem gradu.

Na kraju ovog izlaganja, iskoristio bih prigodu na se najiskrenije zahvalim svim članovima stranke koji su u nedjelju izašli na izbore i zaokružili moje ime na listiću, ali bih također zahvalio i svima koji su zaokružili mojeg protukandidata jer je tim postupkom upotpunjen ovaj svojevrstan “festival demokracije”.

Goran Mrnjavac i ja nastavljamo suradnju na izgradnji stranke u jednu kvalitetnu i jaku organizaciju, jer suradnja i okupljanje u procesu konsolidacije stranke nemaju apsolutno nikakvu alternativu. Živjeli !!

Robert Marić, mr.sc.dr.med.dent.

0 Shares