Home Lokalne SDP-ovac nosi križ u procesiji, a HDZ-ovci partijaju

SDP-ovac nosi križ u procesiji, a HDZ-ovci partijaju

578
foto: www.tisno.hr
0 Shares

U subotnoj procesiji u Jezerima na otoku Murteru, prilikom blagoslova obnovljene crkve Sv. Rok iz 16. stoljeća, vrlo važnu ulogu imao je saborski zastupnik, šef županijske organizacije SDP-a i načelnik Tisna Ivan Klarin koji je u narodnoj nošnji nosio kip sveca

Procesija u Jezerima, s kipom Sv. Roka krenula je od župne crkve Gospe od zdravlja kroz jezersko polje do obnovljene crkvice Sv. Roka. Crkvica je obnovljena donacijama mještana i Općine Tisno, a poseban doprinos dao je Jezeranin Vićenco Klarin. U procesiji je sudjelovao je i načelnik Općine Tisno, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin.Kako piše Tris.com, Klarin nije bio puki promatrač, imao je jednu od važnijih uloga: U narodnoj nošnji zajedno s trojicom prijatelja nosio je kip sveca. Crkvicu je blagoslovio tajnik biskupa Ante Ivasa, don Roko Glasnović.

Ivan Klarin (29) nije ni pomišljao odbiti zamolbu da nosi kip sv. Roka. Bila mu je čast, a osim toga u subotu navečer nije planirao druge poslove ili zabavu, jer ovdašnja SDP-ova vlast ide rano spavati kako bi bila svježa na nedjeljnoj misi.

Don Tuna Jozić u Jezerima može biti ponosan na svoju pastvu, za razliku od svoga šefa, šibenskog biskupa Ante Ivasa. ‘Priređuju se noćne zabave uz zaglušujuću i izluđujuću buku, često tako bezobzirno da mnogi više ne mogu živjeti u svojim kućama, niti moliti u svojim crkvama, pa ni katedralama’, požalio se u petak biskup Ivas, kojem je u subotu navečer pod prozorom nastupao francuski reggae, ska, punk sastav Joke, a do dva sata ujutro i DJ…

Podsjetimo, u Šibeniku je na vlasti HDZ-ova opcija, a Ivan Klarin već je najavio da će se kandidirati za župana na slijedećim lokalnim izborima. Bit će zanimljivo čuti koga će biskup na nedjeljnoj misi prije glasovanja preporučiti vjernicima – glasačima?

feral news / tris.com / t-portal /
0 Shares