Home Auto/Moto Šest modela u borbi za titulu HR Auto 2014.

Šest modela u borbi za titulu HR Auto 2014.

312
0 Shares

gbsrz

Ovogodišnji nositelj titule HR Automobila godine Peugeot je 208. On će uskoro dobiti svojeg nasljednika, a mi već znamo kandidate koji će se za tu titulu boriti u finalu izbora HR Auto 2014. Dvadeseto izdanje izbora najboljeg hrvatskog automobila po izboru Zbora automobilskih novinara HND-a kao i uvijek osim pobjednika u kategoriji najboljeg automobila godine donijet će nam i dvanaest drugih titula koje se dijele u isto toliko kategorija…

 

Stručni žiri Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva u sastavu Marko Dragun, Marin Galić, Zdravko Juričko, Sandra Mikulčić, Mato Pavličević, Kristijan Tićak, Marin Tomaš, Hrvoje Tomić i Edi Prodan ove se godine požurio i već nam u listopadu donio listu finalista u izboru za HR Auto 2014. Nju čini šest modela koje su u proteklih godinu dana izbacili Mazda, Nissan, Opel, Peugeot, Škoda i Toyota. Abecednim redom to su Mazda3, Nissan Note, Opel Adam, Peugeot 308, Škoda Octavia i Toyota Auris/Corolla.

Kako bismo dobili pobjednika u ovom izboru finaliste još valja podvrgnuti usporednim testovima koji se među ostalim sastoje od izbjegavanja prepreka, mjerenja zaustavnog puta vozila i vožnje po skliskoj podlozi. Automobil koji se u tim testovima pokaže kao najkompletniji odnijet će titulu HR Auto 2014. Ona će mu biti dodijeljena na završnoj svečanosti izbora koja će se održati početkom prosinca kada će finalistima biti dodijeljeni zlatni, srebrni i brončani volan.

Ondje će biti uručena i priznanja u drugih 12 kategorija – dizajn, ekologija, obiteljski automobil, poslovna limuzina, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji coupe, najatraktivniji kabriolet/CC/roadster, najpovoljnija kupnja, sigurnost, tehničke inovacije, terenac/4X4/SUV i gradski automobil.

 

0 Shares