Home Aktualno ‘Skidanjem zastave s kninske tvrđave obeščašćuje se Domovinski rat’

‘Skidanjem zastave s kninske tvrđave obeščašćuje se Domovinski rat’

737
Screenshot Vimeo
0 Shares

Ivan Klarin, predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije reagirao je jutros na, kako kaže, političku bahatost kninske gradonačelnice Josipe Rimac koja je u petak na motivacijskom skupu predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u Vodicama za članove HDZ-a, poklonila zastavu s kninske tvrđave stranačkoj kolegici – javlja šibenik.in

 

  FOTO: hdz.hr

‘Za taj stijeg borili su se mnogi, danas pripadnici svih političkih opcija, a ne samo HDZ-a. Zastava s kninske tvrđave nije imovina ni Josipe Rimac, ni Hrvatske demokratske zajednice, već je tu zastavu platio ili Grad Knin ili Ministarstvo obrane. S obzirom da gradonačelnica Knina poklanja ono što joj ne pripada, javno pozivamo gospođu Kolindu Grabar Kitarović da hrvatsku zastavu vrati na mjesto gdje i pripada, a to je Kninski muzej.

Zastava nije i ne smije postati politički suvenir bilo koje političke opcije jer se hrvatska zastava ne smije skidati po potrebi. Skidanjem zastave s kninske tvrđave omalovažava se simbol hrvatske državnosti i obeščašćuje Domovinski rat’, piše u priopćenju predsjednika Županijskog odbora SDP-a Ivana Klarina.

 

šibenik.in

0 Shares