Home Crna kronika Slučaj gradonačelnice RIMAC – država oštećena za najmanje 1.191.583.00 kn !?

Slučaj gradonačelnice RIMAC – država oštećena za najmanje 1.191.583.00 kn !?

1306
0 Shares

USKOK je, podsjetimo, istragu pokrenuo protiv nekadašnje ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrb Ana Marije Radić zbog zloporabe položaja i ovlasti, te protiv Danijela i Josipe Rimac zbog poticanja na zloporabu, prenose gotovi svi hrvatski mediji.

kuca 1 jug sa garazomOsnovano se, priopćeno je is USKOK-a, sumnja da je Radić na traženje gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, kako bi im omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi, kao ravnateljica Uprave  za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, od sredine 2008. do kraja 2009. godine, u Zagrebu, poduzela sve potrebne radnje za realizaciju tog dogovora.

Radić je, sumnjaju istražitelji, podređenoj službenici naložila da napravi ugovor o darivanju kojim je obitelji gradonačelnice Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 kvadrata, omogućeno neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi, površine 128,68 kvadrata. Na taj način im je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od najmanje 548.000 kuna, kažu u USKOK-u.

Dokumentacija koju objavljujemo govori da je taj iznos daleko veći i da iznosi 1.191.583.00 kn, a mogao bi se i povećati jer je poznato kako se obitelj Puača dragovoljno iselila iz sadašnje kuće kninske gradonačelnice i njezinog supruga, da bi obitelj Rimac mogla steći vlasništvo nad cijelom kućom  u –  dobiveni  stan neposredno iza kninske Nove tržnice.

IMG_1 b IMG_1-a- IMG_2 b IMG_2 c IMG_2-a- IMG_3 a IMG_3 b IMG_3 c IMG_3 d IMG_3 e IMG_3532 IMG_R a IMG_R b

feral news /izvor:  šibenik.IN /

0 Shares