Home Iz svijeta Srpski mediji se raspisali “BOLESNI FAŠISTI poludjeli za igricom u kojoj...

Srpski mediji se raspisali “BOLESNI FAŠISTI poludjeli za igricom u kojoj se osvaja Knin”

1256
0 Shares

– BOLESNI FAŠISTI: Hrvati poludjeli za igricom „OLUJA“ u kojoj se ubijaju Srbi i osvaja Knin – stoji u naslovu jednog srpskog portala. Naime neki sprski mediji su se raspisali o društvenoj igri “Oluja 1995”, u negativnom kontekstu naravno.

Screenshot_6

– Sramna društvena igra “Oluja 1995.” koja veliča progon i zločine nad Srbima tokom istoimene hrvatske akcije 1995. godine, već 8 godina se prodaje u Hrvatskoj, a posebno je tražena kao poklon za praznike –

Screenshot_7

Radi se o društvenoj igri koja je slična popularnoj igri “Čovječe, ne ljuti se”. Igru je patentirao Josip Brnić, slušajući što se sve negativno priča o Oluji. “Nisam želio da se zaboravio taj bitan događaj za Hrvatsku” izjavio je još 2008. godine poduzetnik Josip Brnić.

Cilj igre je prvi doći do Knina, a starta se u okolici Hrvatske Kostajnice. U slučaju da igrač stane u protivničko polje, izbacuje ga se iz igre. Na mjestima kuda je prolazila hrvatska vojska, ucrtani su tenkovi, neprijateljski vojnici, ali i hrvatski vojnici koji su prikazani kao veći, jači i opasniji od neprijateljskih.

Kako kaže Brnić igru je patentirao kako bi djecu podsjetio na Domovinski rat. A sama igra košta svega 14 kuna.

Problem nastaje kada se nekolicina srpskih portala bori za nekoliko lajkova na članak ta igru nazivaju igrom  “koja veliča progon i zločine nad Srbima tokom istoimene hrvatske akcije 1995. godine” ili BOLESNO: Igrica Oluja u kojoj ubijaju Srbe hit u Hrvatskoj. Naravno navikli smo kako u Srbiji mediji smiju pisati gluposti bez posebnih zakonskih ograničenja. Prisjetimo se samo kako su upravo srpski mediji iscenirali prljavi napad na Kolindu SEKS-AFERA KOLINDE I SRBINA Zbog ljubavi htela u Beograd

Screenshot_5

 

Slično je bilo kad su srpski mediji nazivali Vladu Republike Hrvatske “ustaška vlada”, dok je na naslovnici informera stajalo “Banda ustaška, uvode nam blokadu, a žive od nas”.

Ali nije niti čudna takva reakcija medija, kada i sam premijer Srbije pokušava ocrniti proslavu vojno redarstvene akcije Oluja.

“Oni (Hrvati) planiraju veliku proslavu, a za nas je to od ove godine pa zauvijek dan žalosti, koji je proglašen odlukom vlade Srbije i RS na zajedničkoj sjednici. Za nas ne postoji, teško je pronaći, tužniji dan u srbijanskoj povijesti” izjavljuje Vučić

Ovakva radikalna retorika nije dobar način komunikacije, i treba naglasiti kako je Oluja bila čista, legitimna vojna operacija.

Luciano Grmovšek

0 Shares