Home Iz svijeta Stručnjaci dokazali: Isus Krist je bio oženjen

Stručnjaci dokazali: Isus Krist je bio oženjen

773
0 Shares

Isus Krist je ipak bio oženjen? Stručnjaci: ‘Spis je autentičan’

Komadić papirusa Vatikan je proglasio krivotvorinom. No stručnjaci tvrde da nova analiza pokazuje da dokument datira između četvrtog i osmog stoljeća naše ere

Komadić papirusa na kojem piše da je Isus imao ženu i koji je Vatikan 2012. odbacio kao krivotvorinu, je autentičan, tvrde stručnjaci. Znanstvenici sa sveučilišta u SAD-u kažu da je dokument napisan između četvrtog i osmog stoljeća naše ere na koptskom jeziku.

Ako Isus nije živio u celibatu, to je udarac na učenje Crkve

Neki stručnjaci kažu, da dokument, ako je autentičan, dokazuje da Isus nije živio u celibatu što bi moglo značajno utjecati na učenje Crkve. Dokument koji je veličine posjetnice, dokazali su sada stručnjaci kemijskom analizom, ispisan je tintom koju su koristili antički Egipćani. Ipak, dokument je nastao dosta kasnije od Evanđelja koja se smatraju najranijim i najtočnijim svjedočanstvom o Isusovom životu.

Profesorica King vjeruje kako je on kopija ranijeg dokumenta koji je možda napisan na grčkom te dokazuje kako se kršćanstvo širilo Mediteranom, piše u četvrtak Daily Mail.  Clip_10

Ipak, to ne dokazuje je li Isus doista bio oženjen

– Fragment nije dokaz da je Isus bio ili nije bio oženjen. Ali na temelju njega se može postaviti pitanje koliko se rano u kršćanstvu počelo govoriti da li je Isus bio oženjen ili nije – rekla je King prošle godine.

 

Feral G.M. / 24sata

0 Shares