Home Aktualno Teška prometna nesreća kod Knina; Auto pregazio par koji je čuvao ovce,...

Teška prometna nesreća kod Knina; Auto pregazio par koji je čuvao ovce, žena je poginula

1566
SHARE

60-godišnja žena smrtno je stradala dok je 58-godišnji muškarac zadobio lakše ozljede u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u 9,50 sati dogodila na Državnoj cesti D-33 u mjestu Uzdolje kod Knina

– Očevidom na mjestu prometne nesreće, uz prometnog vještaka, rukovodila je zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku. Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 61-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Škoda Octavia, krećući se iz smjera Drniša u smjeru Knina, dolaskom do mjesta prije skretanja za naselje Uzdolje, nije prilagodio brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te je prednjim dijelom vozila zahvatio 60-godišnju pješakinju koja se nalazila na središnjem dijelu kolnika. Od jačine udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je vozač s retrovizorom okrznuo 58-godišnjeg pješaka, koji je stajao uz rub kolnika. Pješaci su prethodno potjerali stado ovaca preko kolnika navedene ceste Na mjestu prometne nesreće u 10,05 sati je konstatirana smrt 60-godišnje pješakinje, dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozlijede s mogućnosti prekvalifikacije – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Protiv 61-godišnjeg vozača bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.