Home Knin Danas Teskera brani hrvatske boje na olimpijskim igrama mladih, bori se protiv...

Danas Teskera brani hrvatske boje na olimpijskim igrama mladih, bori se protiv predstavnika Rusije

169
SHARE

Buenos Aires, 6. listopada 2018. – Spektakularnom svečanošću u središtu grada, podno nacionalnog simbola Obeliska, u Buenos Airesu su otvorene treće Olimpijske igre mladih (OIM), na kojima sudjeluje i 36 hrvatskih sportašica i sportaša.

Premijerno u olimpijskoj povijesti svečanost otvaranja Igara održana je izvan stadiona, a jednako tako – prvi put u povijesti olimpizma na jednim Igrama pod okriljem MOO-a sudjeluje jednak broj sportašica i sportaša – po 2006 iz 206 država svijeta. U 12 natjecateljskih dana na OIM-u 4012 mladih olimpijaca i olimpijki odmjerit će sportsko umijeće u 241 natjecanju u 32 sporta.

Olimpijske igre mladih festival su sportskog nadmetanja, prijateljstva, zabave i dobre volje. Temeljna poruka im je zajedništvo, pa uslijed toga na svečanosti otvaranja nije bilo ni klasičnog mimohoda olimpijskih reprezentacija, nego su središnjom pozornicom prodefilirale samo izabrane stjegonoše iz svih država.

Kninski borac Josip Teskera u travnju se kvalificirao u Tunisu (Hammamet). Od pet kategorija svaka država je mogla poslati tri muške i tri ženske kategorije gdje se Josip Teskera iz Knina s Lenom Stojković i Lucijom Domić iz Splita kvalificirao. U izrazitoj teškoj borbi za odlazak na Olimpijske igre mladih pobijedio je predstavnika Turske. Koliko je bio jak protivnik samo nakon tri dana u istoj kategoriji postao je viceprvak svijeta. Također Josip Teskera je prvi muški predstavnik u Hrvatskom taekwondou koji će sudjelovati na olimpijskim igrama mladih. Zadnje dvije olimpijske igre mladih TKDK “DIV KNIN” sudjeluje i predstavlja Hrvatsku (a u zadnjih 8 godina, samo 2 kluba iz HTS uspjeli su se kvalificirati TK “DIV KNIN” i TK “MARJAN iz Splita”).

Predstavnik Hrvatske, Josip Teskera, danas u 20:45, prema našem vremenu, ima borbu protiv predstavnika Rusije, Shishakoa Dimitrija. Rus je nositelj, drugi s kvalifikacija, drugi s europskog prvenstva, treći sa svjetskog ali vidjet ćemo, i nas se nešto valjda pita. Bit će to težak, fokusiran i zahtjevan fight jer je protivnik dosta visok, oko 178cm, komentirao nam je trener Pinjuh.

Je spreman je, nikad spremniji. Vidit ćemo sutra je najbitnija glava, komentirao je Pinjuh na upit kako je Teskera

 

Josip Teskera je prvi muški predstavnik u Hrvatskom taekwondou na olimpijskim igrama mladih, u intervjuu za Feral News, prije olimpijskih igara, komentirao je kako nastavlja dalje uz veliku podršku obitelji i prijatelja.

“Nastavljam i dalje jer sam željan uspjeha ali imam i veliku podršku od moje obitelji i prijatelja. Svakom bih preporučio da trenira i bude dio ovakvog okruženja. Iz godine u godinu moja strast za sportom je rasla, a na naplatu su stizale i medalje tako da i dalje ostajem vjeran Taekwondou. Uspjeh je tu, ali on i dalje dolazi”

Nesumnjivo, Teskera, osim obitelji i prijatelja, ima potporu iz cijelog Knina i Hrvatske.