Home Knin Tići u Šibeniku

Tići u Šibeniku

429
0 Shares

Danas su u Šibeniku odigrane dvije utakmice najmlađih uzrasta između domaćeg Šibenika i gostujuće Dinare.

U prvoj utakmici, tzv. prve ekipe su započele vrlo otvoreno i agresivno. Dinara je prolazila po krilima i dolazila u šansu, a domaći su dobro prolazili kroz sredinu. Međutim, obrana Dinare je danas odigrala do sada najbolju utakmicu sezone i potpuno je onemogućila prolaz po sredini, te su zbog toga već nakon desetak minuta domaći jedino mogli pokušati pucati sa 10-15 metara od gola, što je i nikad bolji golman Dinare rutinski zaustavljao. Treba napomenuti da su domaći imali više od igre, ali su Dinarini momci odigrali vrlo borbenu utakmicu.

U drugom poluvremenu opet ista priča, ali Perić u jednom trenutku oduzima oko centra loptu i u solo prodoru dolazi do nekoliko metara od gola i pokraj golmana zabija za vodstvo Dinare. Tada domaći kreću u maksimalnu ofenzivu, pucaju sa svih strana, ali se kompletna momčad Dinare lavovski bori i nesretno prima gol nekoliko minuta prije kraja iz odbijanca nakon kornera, te s tim rezultatom utakmica i završava. Odlična igra naših momaka (iako treba naglasiti da su domaći bili bolji, ali i neučinkovitiji!) uz pozitivan rezultat.

I, onda je krenula druga utakmica. U drugoj momčadi Šibenika je bilo nekoliko igrača iz prve ekipe, jer u ovoj razini natjecanja postoji nekakav blesav sustav bodovanja da se zbrajaju rezultati iz obje utakmice, pa bodove dobija samo jedan. Budući da znamo kako funkcionira nogomet u ovoj zemlji ni ova besmislena pravila bodovanja nisu više nikakvo iznenađenje. No, vratimo se utakmici. Domaći su, pojačani sa tim igračima napali jako i već nakon nekoliko minuta udarcima iz daljine došli do 2:0. Nakon toga se sav nogomet domaćih sveo na dolaske na 15ak metara i udarac što su nekoliko puta i uspjeli, te uvjerljivo pobijedili.

Ipak, ono najvažnije, dečki su se trudili i pjesma je orila u autobusu od Šibenika do povratka kod stadiona podno Tvrđave.

tom-zel-DSC06797

 

 

Ž.Tomljenović / Feral news

0 Shares