Home Kolumne Turbo u “ništa”

Turbo u “ništa”

322
0 Shares

biske-e1335902887706Koristeći tragediju koja se dogodila u Vrginmostu, braniteljski portal iz Knina predlaže zabranu „narodnjačkih klubova“ kao mjesta koja potiču mlade na pijanstva i najokrutnija ubojstva!

Njihov prijedlog prenosimo u cijelosti:

Stoga bi hrvatske institucije morale provoditi puno kvalitetniju socijalnu i politiku mladih,kao i to da se povede javna rasprava o tom koja muzika utječe na agresivnost mladih što zasigurno je turbo folk i uvezena muzika tzv.narodnjaci, jer pune su crne kronike nemilih sukoba i brutalnih ubojstava upravo u tim narodnjačkim klubovima gdje se dernjaju i galame srceparajuće jeftine note, dok se maloljetnicima toči alkohol i tko zna što drugo.

Zabraniti tzv.narodnjačke klubove

Možda bi čak trebalo ići i na drastičan rez i zabraniti takve tzv. narodnjačke klubove u hrvatskoj,jer će se tada spasiti mnogo nedužnih većinom mladih ljudi i života, u što smo se već mnogo puta svi uvjerili a posebice sinoćnim brutalnim ubojstvom dvojice mladih upravo ispred objekta sa tom vrstom tzv. muzike.“

 Dobrohotno ćemo razmotriti prijedlog polazeći od pretpostavke da i u najbesmislenijem prijedlogu ima nekog smisla.

Je li pivo alkohol? Smije li ga se reklamirati? Smije li ga se točiti malodobnicima? Naravno polazimo od sponzora Hrvatskog nogometnog saveza a time i reprezentacije. Postoji li na i oko naših stadiona nasilja? Zašto braniteljski portal nije pozvao na zabranu nogometa?

Ima li u i oko naših disco-klubova alkohola i nasilja? Zašto BP nije pozvao na ukidanje naših diskoteka?

Ima li na našim cestama pijanih vozača? Zašto BP nije pozvao na zatvaranje naših cesta?

86db68c6752d06dba2ae00f9963a01d2_700x550Mogli bismo tako navoditi unedogled. Blijedo bi nas gledali, napravili bi onaj pokret prstom prema glavi i lagano zavrtili rukom. Kakve besmislice ovi pitaju? Valjda im nije svaka daska na svom mjestu!?

Po čemu se razlikuju ovi prijedlozoi i i prijedlog BP-a?

Pa po tome što su nogomet, ceste i diskoteke „naši“ a „narodnjački klubovi“ „njihovi“ – srpski, da ne bude zabune.

U tome je dakle „kvaka 22“, BP bi trenirao strogoću na Srbima. Nije njima do ukidanja nasilja kao nasilja. Kada se tuku Torcida iBBB onda se šuti, ili se usputno negoduje. Kada pijanci naprave prometnu onda su „pojedinci“. Ali u „narodnjačkim klubovima“ se kvari „našu“ mladež „uvezenom“muzikom koja se pretvara u pijanstvo i sklonost najokrutnijom ubojstvima. Jer sii „oni“ takvi!

Međutim, kako to „naša“ mladež žudi za takvom zabavom? Kako to „naša“mladež masovno odlazi na takva mjesta. Što smo mi to promašili u odgoju te ih učinili sklonima takvim orjentacijama? U čemu je zakazala hrvatska tradicija? Gdje se izgubila tisućljetna uljudba?

Pitanja su potpuno promašila cilj. Naime, mi nikada nismo bili ono što bismo voljeli da smo bili. I naše povijesti su pune pijanstava i nasilja. Stoga, ono što BP naziva „njihovim“ i „uvezenim“, ne samo da nije istinito nego je laganje samima sebi.

I stoga, u duhu sloboda i prava koje postoje u demokratskim društvima,zalažemo se za to da svatko bira svoj ukus. Kako po frizuri, vrsti odjeće i obuće, hrane ili bilo čega drugoga, tako i u glazbenom ukusu. Zalažemo se i zato da se glazba razmatra odvojeno od nasilja. A svako nasilje osuđujemo, počinio ga Srbin, Hrvat ili  pripadnik bilo koje nacije.

teheran-e1366141338899

<photo id=”1″ />

0 Shares