Home Aktualno U majici ratnog zločinca Draže Mihailovića prijetio smrću predsjedniku HVIDRA-e Knin

U majici ratnog zločinca Draže Mihailovića prijetio smrću predsjedniku HVIDRA-e Knin

1697
SHARE
Ilustracija

Prema dostupnim informacijama priveden je B.P. (53) radi incidenta u kafiću “Petko” u naselju Uzdolje, u blizini tvornice Knauf.

B.P. se nalazio u kafiću “Petko” noseći majicu s likom Draže Mihajlovića te je ujedno konzumirao značajne količine alkohola. U istom kafiću se nalazio i predsjednik Kninske HVIDR-e koji je kontaktirao policiju.

B.P. srpske nacionalnosti je prilikom privođenja zaprijetio smrću predsjedniku HVIDRA-e, nakon čega je predan u PP Knin.

Iz policijske uprave Šibensko kninske, potvrdili su informaciju o privođenju muške osobe, B.P. (53).

“Priveden je muškarac zatečen u ugostiteljskom objektu “Petko” u alkoholiziranom stanju s majicom neprimjerenog sadržaja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja bit će predan sucu za prekršaje, a za sada ga se tereti jedino sukladno članku 5. Zakona o prekršajima povrede javnog reda i mira, za što zatvorska kazna može biti i do 30 dana”.

Podsjetimo, Dragoljub (Draža) Mihailović isto poznat kao Čiča (Ivanjica, 26. travnja 1893. – Beograd, 17. srpnja 1946.), bio je zapovjednik kraljevske Jugoslovenske vojske u otadžbini tijekom Drugog svjetskog rata (četnika), osuđen i strijeljan 1946. zbog ratnih zločina i suradnje s okupacijskim vlastima.

20. prosinca 1941. g. Draža Mihailović je podređenim zapovjednicima dao tzv. “Instrukcije” u kojima jasno iznosi plan stvaranja Velike Srbije zasnovane na ubijanju i protjerivanju nesrpskog stanovništva, naročito Hrvata i Muslimana. U Instrukcijama nalaže:

“… Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu i u granicama predratne Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srema, Banata i Bačke…”
“… Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nacionalnih elemenata…”
“… Stvoriti neposredno zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i između Srbije i Slovenačke, čišćenjem Sandžaka od muslimanskog življa, a Bosne i Hercegovine od muslimanskog i katoličkog življa…”