Home Aktualno Učenici Srednje škole Lovre Montija osmislili projekt „Mali parkovi za velike snove“,...

Učenici Srednje škole Lovre Montija osmislili projekt „Mali parkovi za velike snove“, uredit će tri mala edukativna parka

655
262 Shares

U okviru projekta „Znanje za održivo djelovanje“, učenici Srednje škole Lovre Montija  osmislili su ideju školskog projekta „Mali parkovi za velike snove“. U izradi plana aktivnosti za realizaciju projekta u zajednici učenicima su pomogle nastavnice Darije Bodrožić-Selak, Marija Vidović i Marijana Zaninović.

Aktivnim sudjelovanjem u realizaciji planiranih aktivnosti potičemo rješavanja problema pasivnosti učenika u lokalnoj zajednici, a kroz suradnju učenika s članovima lokalne zajednice potičemo razvoj svijesti o vrijednostima kao što su međugeneracijska tolerancija, suradnja i volontiranje. Kroz proces pripreme i realizacije projekta ostvariti će se i načela održivog razvoja: osviještenost, volontiranje, suradnja, umrežavanje, aktivizam, odgovornost prema resursima, kvaliteta života, analiza životnog ciklusa proizvoda, uočljivost-mjerljivost.

dav

Rezultat školskog projekta biti će tri mala edukativna parka uređena i održavana pokraj Doma za starije i nemoćne, Pučkog otvorenog učilišta i Srednje škole Lovre Montija koja će pridonijeti povećanju broja zelenih površina grada Knina, ali će biti i mjesto susreta i druženja svih generacija.

U pripremnoj fazi provedbe školskog projekta, učenice 2. razreda jezične gimnazije Gabrijela, Vanja, Nina i Sonja predstavile su projekt u Domu za starije i nemoćne, Zelenilu i čistoći, Pučkom otvorenom učilištu i Gradskom poglavarstvu.

Zahvaljujemo se ravnateljici Doma za starije i nemoćne gđi Ljubici Bagarić, direktorici gđi Ivani Jelić i gđi Blanki Šimić iz Čistoće i zelenila, d.o.o., gđi Sandri Žulj sa Pučkog otvorenog učilišta te dogradonačelnici grada Knina gđi Kristini Perić na izdvojenom vremenu, ponuđenoj suradnji i prepoznavanju važnosti suradnje svih dionika lokalne zajednice u održivom razvoju grada.

262 Shares