Home Aktualno USKOK je obustavio istragu protiv Josipe Rimac i supruga

USKOK je obustavio istragu protiv Josipe Rimac i supruga

1439
0 Shares

Anu Mariju Radić Uskok tereti da je HDZ-ovoj Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da se domognu stana veće kvadrature nego što im je pripadala javlja 24.sata

Uskok je obustavio istragu protiv Josipe Rimac, a optužio Anu Mariju Radić koja je tijekom 2008. i 2009. bila ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Terete je da je Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da se domognu stana veće kvadrature nego što im je pripadala po Zakonu o području od posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi.

Osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila je i neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2. Na taj je način obitelji gradonačelnice Grada Knina, na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna.

Budući da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi Josipa Rimac i njezin suprug počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, u odnosu na iste donijeto je rješenje o obustavi istrage, priopćio je Uskok.

24sata.hr

0 Shares