Home Aktualno Održana tradicionalna dodjela priznanja sportašima

[VELIKA FOTOGALERIJA] Održana tradicionalna dodjela priznanja sportašima

1050
SHARE

Danas je u Domu HV održana tradicionalna dodjela priznanja sportašima iz našeg grada. Pred velikim brojem sportaša, sportskih djelatnika i drugih ljubitelja sporta dodijeljene su nagrade u niz kategorija.

Ono što je najvažnije su nagrade za najboljeg sportaša i sportašicu Knina za 2018. godinu u seniorskoj konkurenciji. Najbolji sportaš grada Knina je sjajni skakač u dalj Marko Čeko, seniorski doprvak Hrvatske na 200 m i juniorski prvak Hrvatske u dalj i na 200 metara. Prema kriterijima HOO on je vrhunski sportaš RH III kategorije.

Najbolja sportašica je Marijana Hrga, kapetanica OK Mladost 2000, igračica koja je odbila sve pozive iz velikih odbojkaških centara i ostala predvoditi kninski klub u borbi za ulaz u najelitnija odbojkaška natjecanja.

I treći, sportaš s invaliditetom – Vinko Oroz, kapetan kninskog kluba, seniorski reprezentativac i osvajač 4 mjesta na Europskom prvenstvu sa Hrvatskom reprezentacijom. I on je vrhunski sportaš RH – II kategorije.

Za najbolju mušku momčad izabrana je ekipa MNK Kijevo (M. Milić, I. Matić, J. Matić, Z. Šućur, M. Jurjević, R. Franjkić, D. Dodik, A. Ćulum, P. Knežević, D. Knežević, R. Djak Božić, A. Milas, I. Ilić, M. Ljubić i trener Nenad Hladnić.

Za najbolju žensku ekipu izabrane su kadetkinje TKD „DIV Knin“ (P. Batić, K. Jakovljević, E. Krišto, L. Grbavac).

Najbolji trener je trener AK „Sv. Ante“ Dražen Lasić, a najuspješniji sportski djelatnik Željko Tomljenović, tajnik OK Mladost 2000.

Posebna priznanja za promicanje grada Knina i kninskog sporta je dobio 21 sportaš/ica koji su u zadnjih 20 godina promicali naš grad.

Posebna priznanja su dobili i treneri sa 20 godina rada (Čalić, Pinjuh, Okić i Jurković), te klubovi koji 20 godina djeluju u Kninu – Košarkaški klub Knin, Šahovski Klub Knin i Karate klub Knin.

I, na kraju su priznanja dobili i mladi sportaši. Kao prvo, to su nade kninskog sporta: u pojedinačnoj konkurenciji to su Mateo Pratljačić i Petra Batić, članovi TKD DIV Knin, a u ekipnoj Daniell Karna iz NK Dinara i Sara Petović iz OK Mladost 2000.

Perspektivna ženska ekipa su mlađe kadetkinje iz OK Mladost 2000 – A. Anić-Bare, M. Tokmakčija, G. Juko, J. Kolak, V. Bartula, S. Petović, A. Marić, L. Katić, I. SInobad; a muška kadeti NK Dinara.

Na kraju, pohvale svim sportašima i djelatnicima koji su dobili priznanja, onima koji će dobiti, Zajednici Sportova (predsjedniku Matiću i tajniku Rašiću) na iznimnoj podršci svim klubovima u gradu, i na kraju gradu Kninu koji je prepoznao rad sportaša i povećao značajno iznos koji grad izdvaja za razvoj sporta.