Home Aktualno Veliko dječje srce: u Kistanje šalju dar od šest tona

Veliko dječje srce: u Kistanje šalju dar od šest tona

375
0 Shares

I ove godine Kaštelani su pokazali kako imaju veliko srce. U humanitarnoj akciji pod nazivom “Djeca Kaštela za djecu Kistanja”, koju Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela organizira četvrtu godinu zaredom, prikupljeno je gotovo šest tona raznih proizvoda, počevši od hrane, higijenskih potrepština, odjeće, slikovnica i igračaka za mališane.

Akcija je trajala mjesec dana, a završena je jučer. U njoj je sudjelovalo na tisuće djece, iz svih osnovnih škola, svih vrtića, kako gradskih tako i privatnih.

U jednom takvom, u “Čarobnom pianinu” u Kaštel Gomilici nazočili smo maloj svečanosti gdje su djelatnice vrtića, zajedno s djecom, predstavnicima Crvenog križa, uručili sve ono što su sakupili za svoje siromašne prijatelje. Otpjevali su im i pjesmu, a za uspomenu poslali i čestitke u obliku srca s otiscima svojih dlanova.

– Ovo je akcija koju podupiremo već četiri godine, a to ćemo raditi i dalje. Akciju provodimo na način da svako dijete donira jedan proizvod. Isto tako učimo ih da svojim vršnjacima kojima pomoć šalju, pošalju i tople riječi i pozdrave kojima će se djeca iz Kistanja sigurno veseliti u ovo predblagdansko vrijeme – kazala nam je vlasnica “Čarobnog pianina” Virna Mudnić.

Obradovat će Janjevce

Osim djece, u akciji su sudjelovali i nešto stariji školarci iz Srednje škole “Braća Radić”, Organizacije Crvenog križa Kaštela, Brača, Korčule i Ploča, tvrtki “Ribola” i “Konzum” te brojni građani Kaštela.

– Ovo je najbolji način da u ovo predblagdansko vrijeme barem malo veselja unese u domove Hrvata iz Janjeva, koji su naseljeni u Kistanjama. Akcija je organizirana u sklopu projekta “Solidarnost na djelu” Hrvatskog crvenog križa i bila je iznimno uspješna.

Prikupili smo gotovo oko šest tona raznih proizvoda koje ćemo pred blagdan sv. Nikole obiteljima u Kistanjama i uručiti. Radi se o obiteljima koje su s većim brojem djece, nezaposleni su, a većinom žive od socijalne pomoći. Ovom prilikom zahvalio bih svima koji su pomogli ovu akciju, a posebno svima iz vrtića “Čarobni pianino” gdje su nam za potrebe teško bolesnih starijih ljudi iz Kaštela kupili i donirali poseban ležaj.

Dio prikupljenih proizvoda odvest ćemo i u Vukovar, a prijevoz humanitarnih donacija sufinancirat će nam Grad Kaštela – izjavio je Petar Boljat, ravnatelj Crvenog križa Kaštela.

Jakov Žarko
0 Shares