Home Aktualno Stožer civilne zaštite Grada Knina: Potpuno zabranjeno održavanje javnih skupova na...

[VIDEO] Stožer civilne zaštite Grada Knina: Potpuno zabranjeno održavanje javnih skupova na području Grada Knina

1136
51 Shares

Danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Knina gdje je donesena odluka o potpunoj zabrani održavanja javnih skupova na području Grada Knina.

“Odlučili smo se na takvu odluku zato što, preporuke/zabrane koje smo kroz medije vidjeli da je dao županijski Stožer za civilnu zaštitu nisu jasno iskazali radi li se o preporuci ili zabrani. Zato smo u cilju sprječavanja širenja zaraza koronavirusom jednoglasno odlučili donijeti zabranu javnih okupljanja na razini grada. Zabrana se ne odnosi na ugostiteljske objekte.”, pojasnio je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Marijo Ćaćić

Na zamolbu predstavnice bolnice da se nabavi jedan uređaj za aerosolnu dezinfekciju prostora, vrijednosti oko 70 000kn, gradonačelnik je donio odluku da će grad to financirati. Uređaj će se kupiti što je brže moguće te će biti dostavljen u bolnicu ali će ga koristiti i hitna medicinska služba po potrebi.

“Preporuka građanima je da ne treba stvarati paniku, neminovno je da će se određeni broj zaraziti ali kao što znamo klinička slika za većinu stanovništva je vrlo blaga i ne treba stvarati paniku. U slučaju sumnje zaraze koronavirusom potrebno je prvenstveno kontaktirati svog doktora, dežurnog epidemiologa ili hitnu medicinsku službu.” izjavio je Marijo Ćaćić.

Važniji telefonski brojevi

Bolnica022/ 201 – 600
Hitna medicinska služba194
Dežurni Epidemiolog Šibensko – kninske županije091 434 1201
51 Shares