Home Knin VIP centar u Kninu !?

VIP centar u Kninu !?

1240
0 Shares

Prije gotovo godinu dana Vipnet je najavio otvaranje svoje službe za korisnike u Kninu, gdje bi se trebalo zaposliti oko stotinu ljudi, uglavnom mladih, no od ovog projekta za sada još nema ništa.

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac kazala je da se od projekta ipak nije odustalo iako je početak radova odgođen.

  – Obaviještena sam iz Vipneta da je odluka Nadzornog odbora tvrtke da se s projektom nastavlja u ovoj godini – istaknula je Rimac. Grad Knin je još u travnju prošle godine ustupio Vipnetu bivšu zgradu Hrvatskih željeznica u Ulici 4. gardijske brigade, te s tim mobilnim operaterom potpisao ugovor o pravu građenja na rok od 50 godina.

Bivši Dom željezničara u Kninu od HŽ-a je prošle godine otkupilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za 1,5 milijun kuna, te zgradu ustupilo Gradu Kninu. Odmah nakon potpisivanja ugovora, Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, najavio je da se odmah kreće s adaptacijom zgrade, te je “call centar” trebao biti otvoren još prošle godine. S obzirom da je Vip u međuvremenu uklonio svoj logo sa zgrade, a nikakvi radovi nisu ni započeli, u Kninu su se pojavile sumnje da se od cijelog projekta odustalo zbog ekonomske krize, koja je pogodila i mobilne operatere, ili da će se služba za korisnike ipak otvoriti u nekom drugom gradu.

Gradonačelnica je to demantirala i kazala da je za grad Knin ovaj projekt iznimno važan jer donosi nova radna mjesta, posebno za mlade Kninjane. Službu za korisnike Vipnet zasad ima samo u Zagrebu, a Knin bi trebao dobiti drugi “call centar” u Hrvatskoj. U Vipnetu su najavili zapošljavanje stotinjak radnika u prvoj fazi, dok će ukupan broj zaposlenih ovisiti o intenzitetu posla.

 
izvor: slobodna dalmacija

0 Shares