Home Crna kronika Vješti trgovac Tomislav Debeljak ili naivna Josipa Rimac ?

Vješti trgovac Tomislav Debeljak ili naivna Josipa Rimac ?

689
0 Shares

Pavle Matošić i Zvonko Šegvić, predsjednici Nezavisnog sindikata Brodosplita,  komentiraju u vezi više  kaznenih prijava protiv TOMISLAVA DEBELJAKA :

– Za TVIK je Debeljak uplatio milijun i 200 tisuća kuna, a nikada nije platio 580.000. Debeljak se upisao kao vlasnik TVIK-a, netko mu je to dozvolio, iako nije uplatio dug prema TVIK-u – kaže nam Zvonko Šegvić, te dodaje:

– Inače, i ta procjena TVIK-a je problematična, jer u trenutku kad je Debeljak uplatio milijun i 200.000 kuna, samo je stroj koštao milijun eura. U kaznenoj prijavi gospodin Branko Veljančić tvrdi kako su oni falšim računima zaduživali TVIK Knin, iz DIV-a su poslali falše račune i postali apsolutni vlasnici za milijun i 200.000 kuna tko zna koliko kvadrata.

 Pavle Matošić došao je do precizne računice::

– TVIK ima 130.000 kvadrata, kad to podijelimo s milijun i 200.000 kuna, ispada da je dobio kvadrat, zajedno sa strojevima, alatima, strojevima, zgradom, za 11 kuna i 90 lipa! U ugovoru piše još jedna stvar, da Debeljak slijedećih pet godina mora u TVIK uložiti još 20 milijuna kuna i zaposliti 200 ljudi. To on, međutim, u međuvremenu nije napravio. Temeljem Zakona o obveznim odnosima, Debeljak je prekršio odredbu ugovora i stvorio uvjete da se taj ugovor raskine.

 – On ima tri firme kroz koje rotira ljude. Znači, manje od tri godine radite kod njega, onda vas otpusti, drži vas dva, tri mjeseca na Zavoda za  zapošljavanje, onda vas zaposli u drugu firmu, pa za to dobije poticaje od države, tako koristi nekakve amortizere, jer je Knin područje od posebne državne skrbi. Uglavnom, Debeljak je vrlo “spretan”, TVIK je dobio za milijun i 200.000 kuna, – kaže Matošić.

 I ne samo to.  Vješti trgovac Debeljak uspio je „uvjeriti“  kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac ida mu OPROSTI gotovo MILIJUN EURA   komunalnih doprinosa   ! 

Kako je Tomislav Debeljak uspio uvjeriti Josipu Rimac da mu „proda“  130000m2  gradskog zemljišta na kojem je cijela funkcionalna i dobro opremljena tvornica po cijeni od nepunih 12 kuna po metru kvadratnom ?

Jer, sa druge strane Josipa Rimac potražuje gotovo 3 tisuće kuna za metar kvadratni zemljišta na kojem je potpuno devastirana i ruševna zgrada stare kninske bolnice !

 Da li je Debeljak doista toliko „spretan“ ili je Josipa Rimac glavni krivac i suučesnik u jednoj od većih „pljački“ kninske gradske imovine ?  

Da li je Josipa Rimac za ovu „trgovinu“ nagrađena stanom u centru Zagreba  , o čemu „ potiho bruji“ cijeli Knin ?

Maksimir_district_areal_(zagreb)

0 Shares