Home Hrvatska Zdravko Mamić na Poljudu nasrnuo na navijača a zatim napao Hajdukovu legendu...

Zdravko Mamić na Poljudu nasrnuo na navijača a zatim napao Hajdukovu legendu Ivu Begu

394
SHARE

U 64. minuti derbija Hajduk:Dinamo zaiskrilo je i u svečanoj loži poljudskog stadiona, na njenom vrhu gdje je sjedio Zdravko Mamić. Nakon još jedne loše procjene suca Ljubičića koji prvo nije dosudio očitu ruku Fernandesa u kontranapadu Dinama, a potom posljedično ni prekršaj na istom igraču skočio je Zdravko Mamić vičući na suca, a potom i brojni Hajdukovi navijači oko njega.

Nastavio je Mamić dobacivati, a uzvratio mu je Mijo Pašalić, poznati poduzetnik i navijač Hajduka (iz tvrtke Apfel koja je i sponzorirala Hajduk), a poznat i kao vrlo blizak prijatelj predsjednika Hajduka Marina Brbića.

Pašalić i Mamić dobacivali su jedan drugom, sve se izrodilo u salvu uvreda, a Mamićev rječnik nipošto nije dolikovao nogometnom djelatniku. No na to je hrvatska javnost nažalost navikla.

Potom se Mamić htio i fizički obračunati s Pašalićem, zaletio se prema njemu, potpuno je izgubio kontrolu, ali su ga redari brzom reakcijom zaustavili.

 

Mnoštvo predmeta poletjelo je tada sa zapada prema svečanoj loži, točnije prema Mamiću. Jedan navijač se sa južnog dijela zapadne tribine pokušao i probiti do Mamića da mu ‘nešto pojasni’, malo mu je nedostajalo da uspije. Tek kada su došli novi redari i specijalci situacija se nakon par minuta smirila.

No, ne zadugo: na samom kraju utakmice Mamić je krenuo tražiti izlaz preko svečane lože, no tamo je prema njemu krenuo Ivo Bego, a Mamić  je Hajdukovu legendu bezobzirno odgurnuo, izazvavši bijes gledatelja koji su skoro provalili u ložu.

feral / slobodnadalmacija; Frane Vulas /