Home Aktualno Županijski Stožer: Kninska bolnica krenula u reorganizaciju

Županijski Stožer: Kninska bolnica krenula u reorganizaciju

1240
33 Shares

Zbog koronavirusa u kninskoj bolnici i zahtjeva načelnika Općine Tisno Ivana Klarina da se Betina izuzme iz karantene, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije danas je sazvao konferenciju za medije- javlja Šibenik.in

– U Kninu imamo prvog oboljelog pacijenta, riječ je o osobi koja je zdravstveni radnik u kninskoj bolnici i koja je bila u direktnom kontaktu s prethodno oboljelim doktorom. Slijedom navedenog jučer su napravljeni epidemiološki izvidi u kninskoj bolnici – kazao je uvodno župan Goran Pauk. 

Potom se osvrnuo na zahtjev načelnika Općine Tisno Ivana Klarina koji je tražio ukidanje karantene u Betini budući da u tom mjestu još nema oboljelih od covida 19. 

– Što se tiče karantene na Murteru i Betini, prvenstveni cilj bio je sprječavanje zaraze u županiji što nam je i uspjelo. Karantena je bila nužna i dalje se provodi. Načelnik Klarin je tražio da se Betina izuzme iz zone karantene jer tamo nema oboljelih i stoga smo razmotrili taj prijedlog i donijeli zaključak da još uvijek nije vrijeme za izuzimanje Betine iz karantene – kazao je župan Pauk.

Osvrnuo se i na izjave gradonačelnika Knina Marka Jelića koji je jučer kazao da je o slučajevima zaraze u kninskoj bolnici doznao preko medija. 

– Od početka pandemije komunikaciju obavljamo preko stožera civilne zaštite, a svi lokalni stožeri imaju komunikaciju sa županijskim stožerom. Putem izvješća županijski stožer obavještava lokalne o broju oboljelih na njihovom području i niti jedan grad ni općina nisu imali prigovor na ovo. Do jučer – kazao je Pauk. 

U Šibensko-kninskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali još jedan od prije zaraženi pacijent je na respiratoru, izvijestili su ranije iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ukupno je na području Šibensko-kninske županije koronavirusom zaraženo 38 osoba, od toga je na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Izvor: Šibenik.in

33 Shares